magazyn do schrupania - KUKBUK (nr 1)

Kto już czytał? Kto już miał? A widział kto? Bo i czytać i oglądać jest co! KUKBUK przerósł moje najśmielsze oczekiwania, zarówno pod względem wizualnym, jak treści. To nie tylko suche przepisy, żywcem wyjęte z kulinarnych blogów, nie tylko instrukcje jak coś upiec czy ugotować.W KUKBUK znajdziemy wywiady, ciekawe rozmowy i miejsca. Przepisy na dania mięsne i bezmięsne (wszystkie oznaczone łatwymi do odczytania ikonkami), na drinki i ciasta. Ten pierwszy numer, jako, że okołoświąteczny przedstawia też ciekawe, troszkę inne dania Wigilijne .... ach od samego patrzenia człowiek robi się głodny i zaraz chciałby przywdziać fartuszek i gotować.
Dla KUKBUK piszą między innymi Maciej Nowak, Agata Wojda, Eliza Mórawska.
 
I co jest fajne? KUKBUK-a można mieć w wersji na tablet, a wówczas to już prawdziwe szaleństwo wizualne!
 
 
Przepisy już mnie inspirują, zdjęcia tylko podsycają moją wyobraźnię, dając ponieść się fantazji smaków, które czekają ukryte na mnie w proponowanych przez KUKBUK daniach ... hmmm. Nic dodać, nic ująć. Popatrzcie zresztą sami. 

Bohaterka numeru - gąska;)
  
 
 


 
 
Placek z ciasta francuskiego ze śliwkami
 
Co warstwa, to niespodzianka - trójwarstwowy tort czekoladowy
 
 
 
Sok jabłkowy czy cydr lodowy?
 
Ktoś pytał o cebulową?
 
Nalewki Bartka smakują prawie wszystkim - na zdjęciu pomarańczowo-kawowa
 
Darii Pawlewskiej książki "do zjedzenia"
 
 
Zdjęcia i fragmenty niektórych podpisów pochodzą z KUKBUK, NR 1, grudzień styczeń 2012/2013
 

2 komentarze:

  1. Zajrzalam po Twoim poleceniu. Wspaniale wydane pismo, naprawde "cos pieknego".

    OdpowiedzUsuń