Kto już czytał? Kto już miał? A widział kto? Bo i czytać i oglądać jest co!
KUKBUK przerósł moje najśmielsze oczekiwania, zarówno pod względem wizualnym, jak treści. To nie tylko suche przepisy, żywcem wyjęte z kulinarnych blogów, nie tylko instrukcje jak coś upiec czy ugotować.W KUKBUK znajdziemy wywiady, ciekawe rozmowy i miejsca. Przepisy na dania mięsne i bezmięsne (wszystkie oznaczone łatwymi do odczytania ikonkami), na drinki i ciasta. Ten pierwszy numer, jako, że okołoświąteczny przedstawia też ciekawe, troszkę inne dania Wigilijne .... ach od samego patrzenia człowiek robi się głodny i zaraz chciałby przywdziać fartuszek i gotować.
Dla KUKBUK piszą między innymi Maciej Nowak, Agata Wojda,
Eliza Mórawska.
I co jest fajne? KUKBUK-a można mieć w wersji na tablet, a wówczas to już prawdziwe szaleństwo wizualne!
Przepisy już mnie inspirują, zdjęcia tylko podsycają moją wyobraźnię, dając ponieść się fantazji smaków, które czekają ukryte na mnie w proponowanych przez KUKBUK daniach ... hmmm. Nic dodać, nic ująć. Popatrzcie zresztą sami.
|
Bohaterka numeru - gąska;) |
|
Placek z ciasta francuskiego ze śliwkami |
|
Co warstwa, to niespodzianka - trójwarstwowy tort czekoladowy |
|
Sok jabłkowy czy cydr lodowy? |
|
Ktoś pytał o cebulową? |
|
Nalewki Bartka smakują prawie wszystkim - na zdjęciu pomarańczowo-kawowa |
|
Darii Pawlewskiej książki "do zjedzenia" |
Zdjęcia i fragmenty niektórych podpisów pochodzą z KUKBUK, NR 1, grudzień styczeń 2012/2013
Zajrzalam po Twoim poleceniu. Wspaniale wydane pismo, naprawde "cos pieknego".
OdpowiedzUsuń... i smacznego;)
Usuń